miris doma

Spolja hrskave, a iznutra – MEKE KAO DUŠA: Najbrže TURSKE KIFLICE sa sirom od kora za pitu (RECEPT)

U samo par koraka pripremite najukusnije kiflice sa sirom koje će vaši ukućani obožavati.

Kiflice od kora za pitufoto: aysununtatlidefteri, Instagram

Koliko god lepa bila, tradicionalna kuvana jela ponekada znaju zaista da nam dosade. Priprema ume da bude duga i naporna, a konstantno ponavljanje istih ukusa ne zadovoljava naša čula.

 

Nije tajna da hrana iz pekare, ma koliko ukusna bila, nije najzdravija na svetu. Ipak, uz par trikova, moguće je napraviti sopstveni obrok nalik onome iz vaše omiljene pekare, ali na mnogo zdraviji, ukusniji i lepši način. 

 

Kiflice su omiljena poslastica evropske, ali i domaće kuhinje, a mi vam u nastavku predstavljamo recept za najukusnije kiflice sa sirom, koji predstavljaju savršen spoj hrskavog i mekanog

 

SASTOJCI

 

  • pakovanje kora za pitu

 

  • Za sos: 

  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša maslinovog ulja
  • pola čaše vode
  • pola kesice praška za pecivo
  • Za punjenje

  • 250g sira po izboru
  • malo peršuna 

 

PRIPREMA

 

  • Testo savijte u ćirilično slovo P i približite dve paralelne polovine jednu drugoj.
  • Na tako savijen list testa stavite sir pomešan sa peršunom, potom od toga napravite rolnicu.
  • Kada su sve kiflice uobličene po želji, složite ih u pleh, a zatim pomešajte jaje, vodu, jogurt, maslinovo ulje i prašak za pecivo i tako dobijenim sosom premažite svaku kiflicu ponaosob.
  • Tako pripremljene kiflice stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180° i pecite ih dok ne porumene. 

 

 

Ove kiflice mogu se služiti kao glavno jelo ili prilog uz doručak, ručak i večeru, a kada ih jednom budete probali, pravićete ih non-stop!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Priprema lignji na morski način