kraljevska porodica

Započela je važan projekat, a onda se povukla iz javnosti: Da li će se Kejt Midlton vratiti svojim dužnostima?

Otkako se početkom godine do daljnjeg povukla sa svih javnih dužnosti, zabrinutost za princezu od Velsa ne jenjava.

foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton (42) povukla se iz javnog života nakon što joj je dijagnostifikovan rak. Detaljnije informacije o svojoj bolesti nije želela da iznosi te je nepoznato koji je oblik karcinoma u pitanju.

 

foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Jedino što je za sada poznato na ovu temu jeste to da je princeza podvrgnuta lečenju i to pod konstantnim nadzorom tima najistaknutijih lekara, što je i sama potvrdila u nedavnom videu kojim se obratila zabrinutoj javnosti.

 

Marta 2023. godine, supruga princa Vilijama započela je veoma važan projekat. Reč je o 'Radnoj grupi kraljevske fondacije za rano detinjstvo', koja će kroz svoj rad podsticati učešće korporativnog sveta u ostvarivanju primarnih ciljeva grupe. 

 

 

Pomenuta Radna grupa najavila je značajne planove i preporuke za ostvarivanje većeg stepena učešća biznis aktera u akciji pružanja podrške porodičnom životu. 

 

Tim povodom oglasio se potparol Kesingtonske palate i rekao da je princeza "izuzetno uzbuđena" zbog ovih dostignuća. Ipak, to ne treba tumačiti kao znak da bi Kejt uskoro mogla da izađe iz medijske ilegale.

 

foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

- Ovo ne treba posmatrati, niti izveštavati o tome kao o eventualnom povratku Njenog Kraljevskog Visočanstva poslu, rekao je zvanični potparol Kensingtonske palate medijima u ponedeljak. 

 

- Projekti 'Rad princa i princeze' su uvek u toku, te se tako ni situacija sa Centrom nije razlikovala u prethodnih pet meseci. Štaviše, napravljeni su ozbiljni pomaci, dodao je kraljevski PR.

 

foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

 

Tim povodom oglasio se i generalni direktor 'Kraljevske fondacije za rano detinjstvo', Kristijan Gaj.

 

- Veoma je uzbuđena zbog svega. 'Oblikovanje nas' pre svega služi podizanju svesti, ali princezi je jako važna i akcija. Stoga je činjenica da je 8 najvećih poslovnih aktera istupilo i svoje kolege i saradnike uputilo u temu od izuzetnog značaja, dodao je on. 

 

'Radna grupa' je istakla da bi ulaganje u rano detinjstvo moglo da generiše 45.5 milijardi funti za britansku ekonomiju svake godine. Osam preduzeća koja čine 'Radnu grupu' posvećena su sprovođenju sopstvenih akcija, ali i podizanju svesti drugih preduzeća o ovoj temi. 

 

 

- Znam da ona (princeza Kejt) želi da ohrabri sva preduzeća, bez obzira na njihovu veličinu ili svrhu, da nam se pridruže na ovom putovanju i raduje se svemu što dolazi, rekao je generalni direktor Kristijan Gaj.

 

foto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

 

Podsetimo, nakon duže medijske ilegale, princeza od Velsa Kejt Midlton oglasila se 22. marta ove godine, podeliviši razlog svog povlačenja sa svih javnih dužnosti do daljnjeg, a to je dijagnoza karcinoma.

Ove vesti iz britanske kraljevske porodice stižu nedugo nakon što je palata objavila da je aktuelni kralj Čarls III oboleo od iste bolesti.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

BONUS VIDEO

Zabrana srpskim teniserima da igraju na Vimbldonu