BEZO SE PRAVI, A JOŠ BRŽE SMAŽE

Najbrža letnja poslastica: Voćna sočna torta bez pečenja - gotova očas posle

Sezona je omiljenih nam jagoda, pa prosto ne ide ne napravimo i koji kolač ili tortu od njih

Najbrža voćna torta sa jagodama i gotovim koramafoto: chasephoto / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste obožavalac slatkih stvari, ovu voćnu tortu sa jagodama i gotovim korama morate napraviti jer slično nešto skoro niste jeli.

 

U moru recepata sa vočnim kolačima i poslasticama, pronašli smo jedan savršen za jako sočnu i aromatičnu tortu sa jagodama koja je toliko kremasta da se svaki zalogaj topi.

 

Sastojci:

 

  • 700g iseckanih i oceđenih jagoda
  • 1 pakovanje svetlih gotovih kora
  • 220g mlevenih pečenih lešnika
  • 250g mlevene plazme
  • 1 l slatke pavlake
  • 220g šećera u prahu
  • šlag za ukrašavanje
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 100g seckane mlečne bele čokolade

 

 

Priprema:

 

  • Slatku pavlaku i šećer u prahu dobro umutite da bude kremasta ali ne previše gusta, pa u smesu dodajte plazmu i još malo promešajte.
  • Na prvu koru sipajte sok od pomorandže, da se lepo natopi, potom premažite fil, pospite belu čokoladu, lešnike i jagode.
  • Sledeću koru istim redom nakvasite pa filujte i posipajte jagode, lešnik i čokoladu, i tako i sa ostalima sve dok ne utrošite materijal.
  • Poslednju koru samo nakvasite sokom i filom, filujući celu tortu između kora ukoliko vam je ostalo malo viška.
  • Umutite šlag sa kiselom vodom i nafilujte tortu, neka se malo ohladi u fižideru i spremna je za posluživanje.

 

 

 

Savet

 

Gotove kore možete oblikovati na tanjiru ili plehu prečnika 18 cm, ali nije nužno, s tim što će vam ovako ispasti visoke i male, ali možete se držati i klasičnih dimenzija i oblika koji vama odgovaraju.

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video