Ako vam se prijelo nešto slatko, a ne biste da pečete kore i satima mutite tortu, onda je Taraba prava stvar za vas
Jedna od najprostijih, a svakako vrlo ukusnih torti je takozvana Taraba torta, koju mogu lak oda savladaju i apsolutni početnici.
Uz ovaj recept možete je napraviti za svega 15 minuta i uživati u kremastim i slatkim zalogajima.
Od sastojka će vam biti potrebni:
- slatka pavlaka
- 300 g plazma keksa
- 200 g putera
- 6 jaja
- 300 g višanja
- 200 g čokolade
- 200 g prah šećera
Priprema:
- Mutite puter sa prah šećerom sve dok se ne pretvori u penastu masu.
- Istopite čokoladu pa je polako dodajte u izmućeni puter, a potom ubacite i žumanca, mleveni keks, dobro oceđene višnje i sve promešajte.
- Umutite sneg od belanaca i dodajte uz smesu, polako mešajući.
- U odgovrajuć kalup poređajte plazma štangle keksa, te u sredinu sipajte smesu i stavite u zamrzivač da se stegne.
- Umutite slatku pavlaku i prelijte preko ohlađene torte, i dekorišite po želji.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
( Glossy, T.M. )