KREMASTI ZALOGAJI

Poslastica gotova za 15 minuta: Starinska Taraba torta za koju vam ne treba rerna

Ako vam se prijelo nešto slatko, a ne biste da pečete kore i satima mutite tortu, onda je Taraba prava stvar za vas

Lagana Taraba torta gotova za 15 minutafoto: Printscreen/youtube/Deda Miletova Kuhinja

Jedna od najprostijih, a svakako vrlo ukusnih torti je takozvana Taraba torta, koju mogu lak oda savladaju i apsolutni početnici.

 

Uz ovaj recept možete je napraviti za svega 15 minuta i uživati u kremastim i slatkim zalogajima.

 

Od sastojka će vam biti potrebni: 

 

  • slatka pavlaka
  • 300 g plazma keksa
  • 200 g putera
  • 6 jaja
  • 300 g višanja
  • 200 g čokolade
  • 200 g prah šećera

 

 

Priprema:

 

  1. Mutite puter sa prah šećerom sve dok se ne pretvori u penastu masu.
  2. Istopite čokoladu pa je polako dodajte u izmućeni puter, a potom ubacite i žumanca, mleveni keks, dobro oceđene višnje i sve promešajte.
  3. Umutite sneg od belanaca i dodajte uz smesu, polako mešajući.
  4. U odgovrajuć kalup poređajte plazma štangle keksa, te u sredinu sipajte smesu i stavite u zamrzivač da se stegne.
  5. Umutite slatku pavlaku i prelijte preko ohlađene torte, i dekorišite po želji.

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video