MNOGIMA OMILJENA POSLASTICA

Domaće je uvek najbolje: Jednostavan recept za POSNI sladoled od čokolade sa višnjama

Ne morate da čekate leto kako biste uživali u laganoj i zdravoj domaćoj poslastici - sladoledu

DRecept za posan sladoled od čokoladefoto: Shutterstock

Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a želite da se rashladite sladoledom, predlažemo vam da isprobate ovaj recept.

 

Napravite posni sladoled od čokolade i višanja koji dosta podseća na čuvenu Švarcvald tortu.

 

Sastojci:

400 ml kokosovog mleka

350 g višanja

100 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

150 g posne čokolade

 

 

Pripremite sastojke

 

U blenderu pomešajte višnje, vanilu, mleko i šećer. Dobro sjedinite, pa sipajte u posudu u kojoj ćete čuvati sladoled.

 

Dodajte čokoladu

 

Čokoladu istopite na pari, pa dodajte u sladoled i sve dobro promešajte. Stavite sladoled u zamrzivač i ostavite preko noći da se stegne.

 

Ovako pripremljen posni sladoled možete da služite sa još nekim ukusom ili možete da ga jedete samog.

 

 

Bonus video: