gotovo za treptaj oka

BEZ želatina, pečenja... ČIZKEJK sa BELOM čokoladom od svega par sastojaka svačija je omiljena poslastica

Kada ne biste da pečete tortu, napravite brzinski čizkejk od bele čokolade, gotov očas posla, a tako ukusan.

Preukusni čizkejk s belom čokoladom sprema se jako brzo i mami ukusomfoto: Nataliya Arzamasova/Shutterstock

Fud-blogerka Eloiz na svom Instagram nalogu Fit waffle kitchen redovno deli recepte koji su tako slatki, sočni, ukusni i već na izgled primamljuju! Osim toga, prave se više nego jednostavno i ne peku se-

 

Takav je i jedan recept koji je svojevremeno podelila, a u pitanju je fenomenalna verzija čizkejka s belom čokoladom!

 

Ona koristi mleveni keks, maslac, krem ​​sir, šećer u prahu, slatku pavlaku i belu čokoladu kako bi napravila fenomenalni čizkejk od svega par sastojaka.

 

 

Beli čizkejk bez želatina, pečenja...

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 350 g mlevenog keksa
  • 175 g putera

 

Za fil:

 

  • 350 ml slatke pavlake
  • 250 g bele čokolade
  • 500 g neutralnog krem sira
  • 120 g šećera u prahu

 

Preliv:

 

  • 250 g bele čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

  1. Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter da napravite koru. Potom, sipajte u kalup, prečnika 24 cm, i izravnajte koru.
  2. Fil: U jednoj činiji umutite slatku pavlaku u gusti šlag, a u drugoj pomešajte krem sir zajedno sa šećerom u prahu i otopljenom belom čokoladom, pa sve zajedno sjedinite da dobijete jedinstvenu smesu. Nanesite preko kore pa kašikom poravnajte.
  3. Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se dobro stegne.
  4. Preliv: Belu čokoladu otopite na pari, dodajte neumućenu pavlaku, pa sve mešajte da dobijete kremasti preliv. Preko ohlađene torte prelijte glazuru i poravnajte.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Torta Hram Svetog Save na slavlju