Kada ne biste da pečete tortu, napravite brzinski čizkejk od bele čokolade, gotov očas posla, a tako ukusan.
Fud-blogerka Eloiz na svom Instagram nalogu Fit waffle kitchen redovno deli recepte koji su tako slatki, sočni, ukusni i već na izgled primamljuju! Osim toga, prave se više nego jednostavno i ne peku se-
Takav je i jedan recept koji je svojevremeno podelila, a u pitanju je fenomenalna verzija čizkejka s belom čokoladom!
Ona koristi mleveni keks, maslac, krem sir, šećer u prahu, slatku pavlaku i belu čokoladu kako bi napravila fenomenalni čizkejk od svega par sastojaka.
Beli čizkejk bez želatina, pečenja...
Sastojci:
Za koru:
- 350 g mlevenog keksa
- 175 g putera
Za fil:
- 350 ml slatke pavlake
- 250 g bele čokolade
- 500 g neutralnog krem sira
- 120 g šećera u prahu
Preliv:
- 250 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
- Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter da napravite koru. Potom, sipajte u kalup, prečnika 24 cm, i izravnajte koru.
- Fil: U jednoj činiji umutite slatku pavlaku u gusti šlag, a u drugoj pomešajte krem sir zajedno sa šećerom u prahu i otopljenom belom čokoladom, pa sve zajedno sjedinite da dobijete jedinstvenu smesu. Nanesite preko kore pa kašikom poravnajte.
- Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se dobro stegne.
- Preliv: Belu čokoladu otopite na pari, dodajte neumućenu pavlaku, pa sve mešajte da dobijete kremasti preliv. Preko ohlađene torte prelijte glazuru i poravnajte.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Torta Hram Svetog Save na slavlju