velika karijera

Ćerka je čuvenog pevača: U "Azbuci našeg života" igra Aninu majku, a mnogi ne znaju da je naša glumica rođena u Americi

Jedna od najboljih glumica u njenoj generaciji deo je postavke jedne od najpopularnijih domaćih serija proteklih godina

Katarina Gojković na humanitarnom koncertu beogradskih umetnika "Brod polovi za decu rudara",foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Druga sezona serije "Azbuka našeg života" vratila nam je drage likove, s novim zapletima i pričama, pa su ovih dana u žiži Aleksandra Janković, Jadran Malkovič, Isidora Simijonović...


Među onima koje smo gledali u ovom ostvarenju je i poznata glumica Katarina Gojković, kojoj je pripala uloga Bilje, Anine majke.


Ona spada u najpopularnije glumice svoje generacije, a iza sebe ima veliku karijeru na filmu, televiziji i u pozorištu.

 

Katarina Gojković glumi i u seriji "Azbuka našeg života"foto: Marina Lopičić

Bogata karijera Katarine Gojković


Nakon što je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu,l u klasi profesora Milenka Maričića, bila je stipendistkinja, a potom i članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prvi profesionalni angažman imala je u predstavi Ateljea 212 "Pod Prešernovom bistom", a nakon nekoliko godina u Americi, gde je rođena, vratila se u našu zemlju predstavom "Lulu".


Potom je učestvovala u brojnim pozorišnim projektima, od kojih su mnogi bili mjuzikli ("Jadnici", "Čikago", "Kosa", "Rebeka", "Glorija"...). Igrala je i u brojnim filmovima i serijama, a za mnoge je ona ostala Kosovka devojka u "Boju na Kosovu".

 

Katarina Gojković kao Kosovka devojkafoto: srpskazvezda1989/YouTube Printscreen

Ćerka legendarnog pevača


Mnogi ne znaju da je Katarina Gojković ćerka legendarnog pevača Predraga Cuneta Gojkovića.


Odrasla sam u porodici jednog izuzetnog umetnika pevača, mame inženjera elektrotehnike i sestre dizajnera. To je moj nukleus, moja kičma, moje najvažnije okruženje ispunjeno ljubavlju. Moj dom. Pesma, smeh, suze, bašta, uvek mnogo gostiju, mnogo glumaca, mnogo prijatelja, sportista... – navela je glumica u svojoj biografiji na sajtu pozorišta "Boško Buha".

 

Predrag Cune Gojković preminuo je 2017.foto: Aleksandar Jovanović Cile

Katarina je, inače, rođena u Čikagu, a i danas se rado vraća u Ameriku.


S porodicom sam se vratila u Jugoslaviju već nakon par godina. Ipak, ta veza sa Amerikom će trajno obeležiti moj život. Odlazim i vraćam se, stalno. Moje dve domovine – istakla je glumica.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Jadran Malkovič iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta