Osim što je veoma ukusan, kolač sa jabukama i grizom se sprema veoma brzo.
Kolač sa jabukama i grizom se uopšte ne sprema teško, te nije ni čudno što ovaj je recept dugi niz godina čest u domovima u našoj zemlji.
SASTOJCI
- griz - jedna šolja
- brašno - jedna šolja
- ulje - jedna šolja
- mleko - - pola šolje
- jaja - jedan komad
- prašak za pecivo - jedna kesica
- vanilin šećer - pola kesice
- cimet - pola kesice
- jabuke - dve nastrugane
PRELIV
- šecer - tri kašike
- mleko - tri kašike
- ulje - tri kašike
- cokolade za kuvanje - 100 grama
PRIPREMA
Prvo umutite jaje i šecer, a nakon toga dodajte i brašno, griz, prašak za pecivo, vanilin šećer, mleko, ulje, jabuke i cimet.
Sve to lepo promešajte, a nakon toga stavite u pleh koji ćete prethodno podmazati.
Kolač ubacite u unapred zagrejanu rernu. Kada ga izvadite, dok još bude vruć, prelijte ga sa prelivom od od ulja, šećera, mleka i čokolade.
Prijatno!
Bonus video:
Glossy redakcija