Ako obožavate mešavinu testenine i mlečnih ukusa, ovaj recept zaslužuje mesto u vašem porodičnom kuvaru
S testeninom nema greške, zar ne? Pravi se brzo, mogućnosti za kombinovanje sa raznim sosovima su brojne, a posle tanjira špageta ili makarona nema gladnih usta.
Pored klasičnih recepata za kuvane makarone poslužene uz dinstani sos, najpopulacija opcija su zapečene i sa sirom, a one se pripremaju jednostavno i očas posla!
Sve što vam treba je nekoliko sastojaka i malo vremena, a po ukusu im možete dodati origano, majčinu dušicu, bosiljak, mirođiju...
Najukusnije makarone sa sirom
Sastojci:
- 1 kesica makarona
- 5 jaja
- pola kilograma sira
- 170 ml mleka
- 3 kašike ulja
- so po ukusu
Priprema
- Skuvajte makarone u slanoj vodi.
- Umutite dobro jaja, pa u to sipajte mleko, ulje i sir, pa sve promešajte.
- Posolite u skladu s time koliko je slan sir.
- Dobro skuvane makarone ocedite.
- Podmažite uljem posudu za pečenje, pa sipajte makarone i potom preko nalijte preliv od mleka i sira.
- Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se cedi kuvana testenina?