i retro i aktuelno

Retro, neobično i smelo: Karleušin smeli autfit dosta podseća na ČUVENI STAJLING Lepe Brene od pre 40 godina

Moguće je da je Jelena Karleuša je za svoj atraktivni stajling koji je podigao dosta prašine inspiraciju pronašla u jednom starom izdanju Lepe Brene.

Jelena Karleuša je lani nosila sličan stajling kao Lepa Brena u našem čuvenom filmu foto: Antonio Ahel/ATAImages, Stefan Stojanović/ Mondo

Jelena Karleuša je od kada se pojavila kao "mala od skandala" oduvek bila u centru pažnje medija. 

 

A taj tempo se nije menjao maltene cele njene karijere. U poslednje vreme je viša puta digla prašinu kada je pričala o svom odnosu sa mužem Duškom Tošićem, a uz to se šuška i da je dobila ulogu u jednoj domaćoj seriji koja uskoro počinje da se snima.

 

Kad tome dodamo da je ona jedna od kraljica stila na regionalnoj estradi, jasno je zašto se o njoj stalno piše. 

 

A jedan od stajlinga kojima je JK pokorila domaću modnu scenu je i njeno čuveno izdanje sa koncerta u Bečeju prošle godine. 

 

Jelena Karleuša na koncertu Bečeju foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica se tada pojavila u potpuno srebrnom izdanju. Obukla je kratak šorts, brus i sve uklopila sa ogrlicom u tom duhu.

 

Tu su bile i neizostavne Balensijaga naočare, što je bilo dovoljno za još jedno atraktivno izdanje u njenom stilu. 

 

Jelena Karleuša je u Bečeju nastupila u srebrnom autfitu foto: Antonio Ahel/ATAImages

A stajling koji po konceptu dosta podseća na ovaj koji je JK ponela u Bečeju, nekoliko decenija pre Jelene ponela je - Lepa Brena. 

 

Lepa Brena i danas važi za jednu od najbolje obučenih dama na estradi, kao i za jednu koja se nikad nije libila da eksperimentiše i da isprobava neke nove modne momente. 

 

Po tome je na neki način i slična sa Karleušom, pa možda i ne čudi što su dve naše velike zvezde imale slične stilske ideje. 

Lepa Brena u filmu Tesna kožafoto: Youtube Printscreen / Lepa Brena

Lepa Brena je se pojavljuje u filmu Tesna koža iz daleke 1982. godine, kada peva i jednoj u kafani u kojoj je gost legendarni Srećko Šojić odnosno Milan Gutović.   

 

Tada je Gutović izgovorio čuvenu rečenicu koja se i danas ponekad citira - Lepa Brena za četiri osobe. 

Brena je obukla kratak srebrni šorts, koji neodoljivo podseća na onaj koji je JK nosila u Bečeju. I ceo stajling je slično, dvodelno koncipiran, sa tim da se Kareluša odlučila za poptuno metalik izdanje i malo je modernizovala i modifikovala ovo Brenino iz filma. 

 

 

Bonus video: