Ova carska pita pravi se brzo, ali je toliko ukusna da se pojede još brže!
"Smuti, pa prospi" recept za izdašnu domaću carsku pitu s kojim je nemoguće pogrešiti i uvek uspeva nešto je što mora da se nađe u svakom porodičnom kuvaru!
Gotova očas posla, ova pita se umuti za pet do deset minuta, a peče dvadesetak, što znači da ćete već za pola sata imati božanstveno domaće pecivo.
Možete ga služiti i za doručak i za večeru, a uz kiselo mleko i jogurt je fantastično.
Brza domaća carska pita
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- 2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 200 g šunke
- 4 kisela krastavca
- 100 g kačkavalja
- malo kisele crvene paprike
Priprema
- Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.
- U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.
- U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.
- Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za čeburel
( Glossy, T.S.R. )