Ako želite da probate salatu novog ukusa, poslužite za Svetog Jovana salatu od svinjskog mesa.
Slave i praznici su vreme kada se svaka domaćica trudi da napravi što ukusnija jela.
Salate i slani rolati, kao i sve vrste predjela su najpopularniji, jer tu može da se pusti mašti na volju.
Slavske salate kao što su ruska i mimoza su nezaobilazne, ali mi vam donosimo recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj. Napravite slavsku salatu sa svinjskim mesom, a dodajte i kisele krastavce i šargarepu.
Ako želite da izgleda kao na slici, koristite kalup za kolače i torte, prenosi Stvar ukusa.
Sastojci:
- 500 g svinjskog buta ili vrata
- lovorov list
- biber u zrnu
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- 10 kiselih krastavaca
- 2 čena belog luka
- majonez
- mirođija
Recept za slavsku salatu od svinjskog mesa:
Korak 1
Skuvajte meso
U šerpu stavite ceo komad svinjskog mesa i prelijte vodom. Dodajte lovorov list i zrna bibera, a onda dodajte i vezu mirođije. Posolite i promešajte, pa kuvajte dok meso ne omekša.
Korak 2
Pripremite druge sastojke
U tiganju na malo ulja propržite seckani crni luka, a posle par minuta dodajte i šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša. Kisele krastavce i mirorđiju sitno iseckajte.
Korak 3
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte proceđeno meso koje ste sitno iseckali, pa dodajte proceđeno povrće, kao i kiseli krastavac i mirošiju. Posolite po potrebi i sipajte majonez koji ste pomešali sa mlevenim belim mesom. Sve dobro promešajte.
Bonus video
Pileće bajadere i urnebes salata