TAKO UKUSNA

Još bolja od ruske! SLAVSKA salata od svinjskog mesa, idealna kao prilog na trpezi (RECEPT)

Ako želite da probate salatu novog ukusa, poslužite za Svetog Jovana salatu od svinjskog mesa.

Neobična salata od svinjetine i krastavčićafoto: Printscreen/YT/Olga Matvey

Slave i praznici su vreme kada se svaka domaćica trudi da napravi što ukusnija jela.

 

Salate i slani rolati, kao i sve vrste predjela su najpopularniji, jer tu može da se pusti mašti na volju.

 

Slavske salate kao što su ruska i mimoza su nezaobilazne, ali mi vam donosimo recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj. Napravite slavsku salatu sa svinjskim mesom, a dodajte i kisele krastavce i šargarepu.

 

Ako želite da izgleda kao na slici, koristite kalup za kolače i torte, prenosi Stvar ukusa.

 

Sastojci:

 

  • 500 g svinjskog buta ili vrata
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • 2 šargarepe
  • 2 crna luka
  • 10 kiselih krastavaca
  • 2 čena belog luka
  • majonez
  • mirođija

 

 

Recept za slavsku salatu od svinjskog mesa:

 

Korak 1

Skuvajte meso

U šerpu stavite ceo komad svinjskog mesa i prelijte vodom. Dodajte lovorov list i zrna bibera, a onda dodajte i vezu mirođije. Posolite i promešajte, pa kuvajte dok meso ne omekša.

 

Korak 2

Pripremite druge sastojke

U tiganju na malo ulja propržite seckani crni luka, a posle par minuta dodajte i šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša. Kisele krastavce i mirorđiju sitno iseckajte.

 

Korak 3

Pomešajte sastojke

U posudi pomešajte proceđeno meso koje ste sitno iseckali, pa dodajte proceđeno povrće, kao i kiseli krastavac i mirošiju. Posolite po potrebi i sipajte majonez koji ste pomešali sa mlevenim belim mesom. Sve dobro promešajte.

 

Bonus video

Pileće bajadere i urnebes salata