Ako pravite slavu, obogatite svoju trpezu slanim ruskim kapama, savršenim predjelom!
Slatke ruske kape obožavamo, a da li ste znali da možete napraviti i slanu varijantu ovog fantastičnog jela? Mali slani zalogaji su nešto što svi obožavaju, uključujući različite salate i slane torte, a ova verzija "ruskih kapa" odličan je izbor za sve.
Zašto baš ruske kape? Na sličan način se prave i filuju, ali sastojci su, jasno, slani...
Za biskvit
- 4 jaja
- 12 kašika brašna
- 200 ml jogurta ili jedna čašica pavlake (180 gr)
- 1 šargarepa
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
- 100 ml ulja
Za nadev
- 200 gr šunke
- 150 gr sira
- 100 gr krem sira
- par kašika majoneza
- 100 gr kačkavalja
- pavlaka
Priprema
- Umutite jaja, pa dodajte ulja, rendanu šargarepu, pavlaku ili jogurt i so, kao i brašno s praško za pecivo.
- Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni (u plehu obloženim pek-papirom).
- Sjedinite rendanu šunku, sir, krem sir, majonez.
- Ispečenu koru secite čašom, praveći kruge.
- Uzmite krugove biskvita i filujte, pa pa poklopite krugom.
- Pavlakom premažite ruske kape, a potom ih uvaljajte u kačkavalj.
- Dekorišite po želji i služite.
Bonus video
FAŠIRANE ŠNICLE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI
( Glossy )