recept

Slatke su pun pogodak, a u ovoj varijanti su JOŠ BOLJE! Slane RUSKE KAPE, dekorativno predjelo koje se pojede u dahu

Ako pravite slavu, obogatite svoju trpezu slanim ruskim kapama, savršenim predjelom!

Mali slani zalogaji dobar su izbor za svaku trpezufoto: images.etc/Shutterstock

Slatke ruske kape obožavamo, a da li ste znali da možete napraviti i slanu varijantu ovog fantastičnog jela? Mali slani zalogaji su nešto što svi obožavaju, uključujući različite salate i slane torte, a ova verzija "ruskih kapa" odličan je izbor za sve.

 

Zašto baš ruske kape? Na sličan način se prave i filuju, ali sastojci su, jasno, slani...

 

Za biskvit

 

  • 4 jaja
  • 12 kašika brašna
  • 200 ml jogurta ili jedna čašica pavlake (180 gr)
  • 1 šargarepa
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • 100 ml ulja

 

Za nadev

 

  • 200 gr šunke
  • 150 gr sira
  • 100 gr krem sira
  • par kašika majoneza
  • 100 gr kačkavalja 
  • pavlaka

 

Priprema

  1. Umutite jaja, pa dodajte ulja, rendanu šargarepu, pavlaku ili jogurt i so, kao i brašno s praško za pecivo.
  2. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni (u plehu obloženim pek-papirom).
  3. Sjedinite rendanu šunku, sir, krem sir, majonez.
  4. Ispečenu koru secite čašom, praveći kruge.
  5. Uzmite krugove biskvita i filujte, pa pa poklopite krugom. 
  6. Pavlakom premažite ruske kape, a potom ih uvaljajte u kačkavalj.
  7. Dekorišite po želji i služite.

Bonus video

FAŠIRANE ŠNICLE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI