sve desilo 1991. godine

Krila je da je on autor da ne bi imao problema: Malo ko zna da je Dino Merlin napisao Cecin hit koji svi obožavaju

Dino Merlin je autor dve čuvene hit numere srpske pevačice.  

Dino Merlin je napisao dve hit numere za Cecu foto: Antonio Ahel/ATA Images

Malo ko zna da je Dino Merlin autor dva velika hita Svetlane Cece Ražnatović.

 

A jedna od te dve pesme je postala bezvremenska numera koja je kupila srca fanova od momenta kada je objavljena.  

 

Ceca i Dino, koji ovih dana ima koncerte u Beogradu, susreli su se početkom devedesetih u Švajcarskoj. 

 

Kako je rekla naša pevačica, Dino je jednu pesmu planski pravio za nju, dok je druga, ta koja će postati ultimativni hit - bila iznenađenje. 

 

Svetlana Ceca Ražnatović je otkrla da je taj susret sa Dinom Merlinom bio početkom devedesetih u Švajcarskoj foto: Petar Aleksić

- Dino Merlin je za mene namenski napravio jednu pesmu, a to je 'Zaboravi'. Kada smo se mi sreli kao što je on rekao, tada, zahvaljujući mom bivšem partneru koji ga je poznavao. Dino Merlin i ja smo se sreli u hotelu u Švajcarskoj, sećam se svake rečenice tada. Doneo je 'Zaboravi', koja mi se odmah dopala. Nakon toga mi je rekao: 'Doneo sam jednu pesmu koja je duetska, ali ja ne mogu da je snimim zbog poznate situacije u tom momentu. Ali pošto ti imaš najspecifičniju emociju u glasu, mislim da ćeš ti jedina to znati da doneseš - priča Ceca. 

 

Ceci su prijali komplimenti iskusnijeg kolege, a druga numera se zvala Beograd. Po povratku u taj grad, Ceca se konsultovala sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom. 

 

- Meni je to jako imponovalo kada mi je on to rekao, pogotovo devojci koja ima 20 godina. Uzela sam pesmu 'Beograd', iako je bila duetska. Donela sam tu pesmu u Beograd, kod Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, međutim to se njima nije dopalo. 'Zaboravi' da, ali 'Beograd' ne. Međutim, ipak sam odlučila da na albumu 'Fatalna ljubav' ubacim pesmu 'Beograd' - rekla je Ceca. 

 

Da malo prilagodi tu pesmu pomogao joj je Oliver Mandić, koji je dopisao jedan stih. 

 

Svetlani Ceci Ražnatović je oko pesme Beograd malo pomogao i Oliver Mandić foto: Ivica Veselinov/ATAimages

- U svemu mi je pomogao Oliver Mandić, jer u tom trenutku nije bilo dela: 'Ovo sećanje, ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me...'. Tu smo dopisali muziku i tekst, sklopili smo sve i to je postao hit za sva vremena. To je istinita priča, možda je Merlin zaboravio, ali ja nisam - otrkila je Ražnatovićka.

 

No, zbog situacije koja je vladala u zemlji u tom trenutku, Ceca nije potpisala Merlina kao autora tih numera, 

 

- Interesantno je da mi je sve pesme Dino poklonio. U trenutku kada su izlazile pesme, nisam smela da uzmem rizik na sebe i da ga potpišem. To jesu njegova dela i ne može niko da spori. Tada su bile usijane glave i nisam želela Merlinu da pravim probleme. Razmišljala sam da čoveka ne dovedem u bilo kakav problem - rekla je pevačica. 

 

I sam Dino je jednom prilikom potvrdio ovu priču.

 

- Pesma "Beograd" je napisana za Cecu Veličković u Švajcarskoj, u Sen Galenu, jedne noći početkom '91. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera. Tada sam joj napisao tri pesme, među kojima je i pesma "Beograd" - priznao je Merlin.

 

Bonus video: