Ako ste kao dete uživali u ovom čuvenom kolaču vreme je da se podsetite kako je to nekada izgledalo
Nema kuće u kojoj je bilo dece, a da se bake nisu trudile da makar svakog vikenda pripreme ukusne poslastice, među kojima je godinama broj jedan bio čuveni bakin kolač.
Ova ukusna poslastica priprema se brzo, ne zahteva posebno umeće u kuhinji i za razliku od naših baka koje su koristile kalupe koji su se grejali na plotni šporeta na drva, sada je domaćicama taj posao mnogo olakšan.
Sada postoje kalupi koji se uključe u struju i za tili čas gomila bakinih kolača će biti na vašoj trpezi. Ipak, za njihjovu pripremu vam treba dobar recept, a mi donosimo jedan isproban i odličan.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 600 g brašna
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
U kalup stavljajte od prilike po 1 kašiku testa i vodite računa da ga ne prepunite, jer će cureti sa strane. Možete ih mazati kremom, džemom ili jednostavno kao nekada samo posuti prah šećerom.
Bonus video:
Domaća nutela