JEDNOSTAVNO I LAKO

Kako očistiti mikrotalasnu bez ribanja? Dok vi spremate ručak ona se pere sama, na vama je samo da je UGLANCATE

Tvrdokorne mrlje nestaju uz pomoć jednog trika 

Mikrotalasna pećnica najlakše čišćenjefoto: Shutterstock / LightField Studios

Mikrotalasna pećnica često nam je veliki pomoćnik u kuhinji, ali ponekad ona može da bude i leglo bakterija i nečistoća. Upravo zbog toga je važno redovno i detaljno je čistiti, a ko ne želite da ribate i gubite vreme primenite trik koji će je očisititi za tili čas.

 

Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji. Potrebna vam je samo voda i deterdžent za sudove, ali ne, nećete ga naneti na suđer i ribati. Pogledajte kako se mikrotalasna čisti sama, dok vi radite druge poslove ili se jednostavno odmarate pijući kafu ili gledajući omiljenu seriju.

 

 

Pripremite jednu posudu i malo detrdženta za pranje sudova. U posudu sipajte vodu, dodajte malo deterdženta i stavite sve u mikrotalasnu. Zatim uključite na najmanju brzinu oko 4 minuta.

 

Dok se posuda vrti, iz nje se oslobađa para sa deterdženom koja će da otkravi i one najtvrdokornije mrlje. Nakon što se završi 4 minuta, samo uzmite vlažnu krpu i pređite zidove mikrotalasne. 

 

foto: Shutterstock / Prostock-studio

 

Sva nečistoća će nestati. Nakon toga samo uzmite malo alkohola na krpicu i istrljajte kako biste uklonili bakterije koje su se evenutalno negde zadržale. Nakon toga, sve je završeno, vaša mikrotalasna blistava i čista i što je najvažnije bezbedna za upotrebu.

 

 

Bonus video:

 

Saveti za čišćenje mikrotalasne