Ko je jednom probao rinflajš, često mu se vraća.
Rinflajš se u našim krajevima smatra za vojvođansko nemačko jelo. Ova reč u prevodu sa nemačkog znači goveđe meso, međutim ima dosta recepeta i sa drugim vrstama mesa.
Može da bude predjelo, kao i kao glavno jelo, a veliki je plus što je zdravo i ukusno.
SASTOJCI
- veći komad mesa od goveđih grudi ( može i meso od stare koke)
- šuplja goveđa kost
- krompir
- šargarepa
- veza peršuna
- paštrnak
- srednji koren celera
- luk - dva komada
- listići celera
- lovor - tri lista
- biber u zrnu
- so
PRIPREMA
Prvo u uzmite jedan veći lonac. Onda sipajte oko dva litra vode u stavite mes unutra,
Kuvajte oko dvadesetak minuta, sve dok ne ispusti mast. Nakon toga prospite tu vodu i mast koja je ostala skinite sa šerpe.
Sad opet sipajte vodu u lonac, a onda ubacite povrće (sve sem krompira koji ćete dodati oko 30-40 minuta pre nego što će te završiti spremanje jela ) i meso koje ćete prethodno malo posoliti.
Sad je red da ubacite i lovor i biber. Sve to zajedno poklopite i kuvajte još oko dva sata, ali nemojte okretati ringlu na jako.
Pošto povrće i meso budu gotovi, izvadite ih iz vode, a onda ubacite rezanca i peršun. Tako ćete dobiti finu goveđu supu, a rinflajš služite sa renom ili snefom.
Bonus video: