savršeno

Recept za brzi doručak ili večeru koji ćete stalno spremati! Mekane SLANE KROFNE sa sirom koje se tope u ustima

Ako vam je ponestalo ideja šta da spremate, onda je pravo vreme da isprobate slane krofne.

Uz jogurt, ajvar i omiljene suhomesnate proizvode, slane krofne će postati vaš omiljeni obrok.foto: Shutterstock/galuhtati

Svi volimo krofne da jedemo sa slatkim nadevom i da se njima zasladimo nakon obroka.

 

Iako nam je teško da zamislimo krofne u slanoj varijanti, one mogu da budu savršen doručak ili večera.

 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 3 jajeta
  • 450 gr feta sira
  • 200 ml ulja
  • 180 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sećera
  • 1 kašika suvog kvasca


Priprema:

 

U jednoj činiji prvo izmešajte tečne sastojke, jaja, jogurt, ulje, mleko i vodu, a potom dodajte šećer, so, prašak za pecivo i sir.

 

Nakon toga dodajte brašno i zamesite testo.

 

Ostavite ga sa strane da malo naraste, a potom na radnu površinu stavite malo brašna i testo razvijte oklagijom.

 

Čašom vadite krugove, a onda krofne pecite u dubokom ulju sa obe strane dok ne porumene. 

 

BONUS VIDEO

 

Lažne krofne