Ukus koji osvaja

Magija ukusa koja se topi pod nepcima: Čokoladni tart BEZ PEČENJA po receptu Lene Kovačević

Ljubitelji slatkiša oduševiće se već na prvi zalogaj 

foto: Shutterstock / Stepanek Photography

Naša lepa pevačica Lena Kovačević vodi ispunjen život, a osim što se posvetila pevanju ona voli i da vreme provodi u kuhinji spremajući razne pikanterije svojim ukućanima. 

 

Jednu od njenih omiljenih poslastica sada možete napraviti i vi u svojoj kuhinji, jer je Lena u jednoj domaćoj emisiji podelila recept za fantastični čokoladni kolač. 

 

 

Evo šta je od sastojaka potrebno:

 

Sastojci za podlogu:

 

  • 250 g mlevenog keksa
  • 25 g kakao praha
  • 100 g otopljenog putera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika ruma
  • 3 kašike mleka

 

Sastojci za ganaž:

 

  • 200ml neutralne pavlake
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 200g mlečne čokolade

 

Čokoladni tart po receptu Lene Kovačević foto: Shutterstock

 

I još:

 

  • jagode ili neko drugo voće po želji

 

Priprema:

 

Sastojke za podlogu pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Za ganaž otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kore. Ohladite tart u frižideru najmanje 3 sata, a zatim ukrasite svežim jagodama ili drugim voćem po želji.

 

Bonus video:

 

Hoće li Lena otići u glumice?