Probajte i videćete zašto se Meksikanci kunu u gvakamoli sos.
Gvakamoli sos je jedan od specijalite meksičke kuhinje na bazi avokada i neizostavan je u mnogim jelima iz ove zemlje. Međutim, ako želite da još malo začinite vaš recept za gvakamoli sos, možete dodati i sastojke poput senfa, paradajz pirea, pa čak i orahe, kiselo mleko i biber.
Ovo je meksički recept, ali u skladu sa podnebljem u kojem se sprema se i malo modifikuje, tako da se u našim domovima priprema i sa nekim od ili više ovih sastojaka.
SASTOJCI
- avokado - jedan komad
- limeta - dovoljno je pola
- so - jedna mala kašika
- crni luk - pola glavice
- peršun ili korijander - pola kašike
- paradajz - jedan veći ili nekoliko čeri paradjza
- beli luk - dva čena
- ljuta papričica - ako želite
- sebf - ako želite
- paradajz pire - ako želite
- orasi - ako želite
PRIPREMA
U jednoj šerpi ili drugoj posudi srednje veličine izmešajte avokado, limetu i so.
Nakon što promešate dodajte crni luk, peršun, paradajz koji ćete prethodno iseći na male kocke, beli luk i mlevenu papriku (ako želite).
Ostavite da stoji oko između 45 minuta i sat vremena u frižideru, pošto će tako imati bolji ukus.
Bonus video: