njam njam

Egzotični recept sa vinski sos od bermeta: Kad probate ovo - nijedno jelo više nećete jesti bez kupina, đumbira i meda

Možda vam ovaj recept zvuči kao čudna kombinacija, ali verujte nam - probajte ga! 

Sos od bermeta je vinski sosfoto: Shutterstock / Goskova Tatiana

U poslednje vreme sos od bermeta je sve popularniji u domovima mnogih ljudi, kao i u restoranima. 

 

U ovom receptu osnovni sastojak je vino, međutim ima tu dosta egzotičnih dodataka. Kupine, đumbir i med, kako vam ovo zvuči? 

 

Možda malo neobično, ali je u principu sjajan preliv za sva jela sa mesom. Doduše, najpoznatiji je po tome što ide u jagnjeće kotlete. 

 

Dodatni plus je što proces pripreme jako jako prost.

 

SASTOJCI

 

  • kupine - oko 300 grama
  • crno vino - oko 300 ml
  • med - 2 male kašike
  • koren svežeg đumbira
  • puter - jedna mala kocka

 

 

PRIPREMA

 

Prvo u jedan lonac ubacite kupine, a zatim dodajte izrendani đumbir i vino.Dok kuvate, mešajte s vremena na vreme, sve dok ne počne da se zgušnjava.

 

Nakon toga sipajte med i puter i sve lepo sjedinite. I za kraj, kuvajte još nekoliko minuta, sve dok ne krene da ključa.