prijatno

Mekane, lagane i jednostavne za pripremu, a mame na još: Recept za PALAČINKE IZ RERNE koje se tope u ustima

Ako vam se jedu palačinke, a ne želite da po ovoj vrućini stojite pokraj šporeta, isprobajte ovaj recept.

Nemačke palačinke iz rernefoto: Shutterstock/Julie208

Jedu vam se palačinke, ali ne želite da stojite kraj šporeta? Pogotovo ne po ovakvim vrućinama.

 

Onda isprobajte ovaj recept za nemačke palačinke iz rerne, koji je jednostavan za pripremu i to od sastojaka koje već imate pri ruci.

 

Nemačke palačinke su lagane i mekane i postaće vam omiljeni doručak ili večera. 

Sastojci:

 

  • 6  jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ekstrakta od vanile
  • 5 kašika putera


Priprema:

 

Dodajte 5 kašika putera u pleh veličine 22*33 centimetra i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu da se otopi.

 

U međuvremenu pomešajte jaja, mleko, brašno, so i ekstrakt vanile i mešajte dok ne postane glatka masa. Sipajte testo u posudu sa pečenje, preko otopljenog putera.


Pecite dok ivice ne postanu zlatnosmeđe, a testo ne izgleda kao nadošlo, oko 22 do 27 minuta.

 

Služite toplo i pospite preko šećer u prahu ili preliv po želji.

Palačinke možete da pečete i u tiganju. Prijatno!

 

BONUS VIDEO

 

Pečena palačinka sa jagodama