Predstavljamo vam vrlo neobičan recept za kremasto i lagano letnje posluženje
Ako vam se ne uključuje rerna po najvećim vrućinama, a želite slatkiš od pečene čokoladne kore, ovaj recept će vam se sigurno dopasti!
Koristićete samo ringlu šporeta, i to najviše pet minuta, a rezultat je božanstvena poslastica od palačinke i kremastog fila.
Slatka, osvežavajuća i neodoljiva, ova letnja torta postaće vaša omiljena!
Sastojci
Za koru:
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 1 kašika putera (otopljenog)
- 80 ml mleka
- 60 grama brašna
- 1 kašika kakao praha
- pola kašičice praška za pecivo
- na vrh kašičice soli
Za fil:
- 115 grama maskarpone sira
- 30 ml mleka
- 3 kašike šećera u prahu
- pola kašičice ekstrakta vanile
Za toping:
- 40 grama crne čokolade
- 60 ml slatke pavlake
- pistaći
Priprema
- U činiji umutite jaje i šećer dok se lepo ne sjedine, pa dodajte mleko i puter i nastavite da mutite.
- Zatim dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so, pa mešajte dok ne bude sjedinjeno i glatko.
- Zagrejte tiganj i podmažite.
- Sipajte smesu u tiganj i provrtite ga u ruci da se lepo i ravnomerno rasporedi. Pokrijte poklopcem i stavite da se peče na srednjoj temperaturi 2-4 minuta.
- U jednoj činiji pomešajte maskarpone sir, mleko, šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa mešajte dok ne bude glatko.
- Isecite "palačinku" koja bi trebalo da bude kora na jednake četvrtine.
- Jednu četvrtinu premažite trećinom fila, pa preklopite sledećim trouglom kore, ponovo mažite i tako dok ne utrošite materijal.
- Iseckajte čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom, pa mešajte na srednjoj do tihoj vatri.
- Prelijte time torticu i pospite seckanim pistaćima.
Pogledajte pripremu.
( Glossy )