gotovo za nekoliko minuta

Recept za bruskete sa bosiljkom i paradajzom: Hrskava simfonija ukusa koja će postati omiljena "muzika" za vaša nepca

Brzo, ukusno i praktično - su tri reči koja možda najbolje opisuju recept za bruskete    

Brusketi se jako ukusni, a recept je takav da se spremaju veoma lako foto: Foodcollection / FoodCollection / Profimedia

Brusketi važe za jedno od omiljenih predjela ili mezetluka u Italijanskoj kuhinji. Lepa ideja za neki međuobrok, nešto što na neki način mogu da posluže kao grickalice ili pak užina. 

 

Pošto je recept takav da se spremaju jako brzo i lako, uvek mogu da posluže kada želite u kratom roku da napravte nešto, bilo za goste, ukućane ili neke treće prilike. 

 

 

SASTOJCI

 

kriške hleba ili tosta po izboru

bosiljak

paradajz

maslinovo ulje

balzamiko sirće 

beli luk i so ( po želji i ukusu, može i ne mora )  

 

 

PRIPREMA

 

Prvo je neophodno da kriške hleba dobro namažete maslinovim uljem, a da ih zatim stavite na pek papir. Posle toga ih pecite oko pet minuta na oko 200 stepeni.

 

U međuvremenu taman isecite paradajz i izmešajte ga sa bosiljkom. Možete dodati malo balzamika, dok beli luk, ukoliko se odlučite da ga stavite, daje malo jači ukus vašim brusketima.

 

Izvadite hleb iz rerne i smesu koju ste napravili stavite na njega, a onda 

ga vratite u rernu na još 5 minuta. I to je to!