Bingo torta je poptuni bingo ako želite da spremite izvrstan slatkiš za sve ukućane.
Bingo torta važi za slatkiš koje su naše bake često spremale svojim ukućanima. Ona ima dve jako dobre strane. Prva je što je recept takav da se sprema veoma lako, a druga što je neodoljivo ukusna.
SASTOJCI - KORA
jaja - 7-8 komada
šećer - 7 -8 kašika
orasu - 7 - 8 kašika
brašno - dve kašike
ulja - jedna kašika
prašak za pecivo - pola pakovanja
soka od pomorandže (za natapanje)
FIL I
mleveni keks - ok 300 grama
soka od pomorandže - oko 3 dl
šećer u prahu - oko 150 - 200 grama
margarin - jedno pakovanje
FIL II
mleko - jedan litar
puding od vanile - 4 komada
šećer oko - 150 - 200 grama
margarin - jedno pakovanje
čokolada za kuvanje - oko 200 grama
jafa - dva pakovanja
piškote - dva pakovanje
Masu koju dobijete podelite na dva dela. U drugi dodajte oko 200 grama otopljene čokolade za kuvanje.
PRIPREMA - KORA
Prvo umutite jaja. Počnite sa belancima, pa onda lagano dodajte žumanca šećer, orahe i brašno.
Na temperaturi između 200 i 220 stepeni pecite oko 25 minuta, a onda izvadite da se ohladi.
PRIPREMA FIL
FIL I: Mleveni keks natopite sokom, a onda dodajte umućeni margarin sa šećerom.
FIL II: U jednoj litri mleka skuvajte četiri pudinga od vanile i 150 - 200 grama šećer, a onda dodajte i margarin.
Koru natopite je sokom od pomorandže. Preko kore stavite prvi fil, pa preko fila dve kutije jafe, pa žuti fil, a onda na žuti stavite dva pakovanja piškota koje ste prethodno umočili u malo mleka. Preko piškota stavite braon fil.
Naravno, za kraj, tortu prelijte šlagom.