njam

Recept za brauni koji bi se svideo Novaku Đokoviću: Čokoladna rapsodija bez glutena sa višnjama i orasima

Ukoliko ne konzumirate gluten poput Novaka Đokovića, a voite slatko - ovaj barni može biti sjajna ideja za vas. 

Brauni bez glutena bi se vrlo verovatno svideo Novaku Đokoviću foto: Shutterstock

Malo je onih koji mogu da kažu da ne vole brauni. Mada, ima nekih koji smatraju da nije baš najzdraviji. No, sada vam predstavljamo recept za jednu malo zdraviju varijantu, sa višnjama i orasima, a bez glutena. 

 

Ovo je varijanta koja bi se vrlo verovatno svidela Novaku Đokoviću, pošto je poznato da on izbegava gluten.

 

 

SASTOJCI: :

 

banane - 3 kom

jaja - 3 kom 

kakao prah - oko 50 grama

ulje - 1 kašika

ovsene pahuljice - oko 100 grama

esencija vanile - jedna mala kašika

prašak za pecivo - jedan komad

 

PRELIV I PUNJENJE

seckana čokolada - oko 100 grama 

oceđene višnje - oko 150 -200 grama 

orasi - oko 100 grama 

 

PRIPREMA:

 

Prvo izgnječite banane viljuškom, a onda dodajte jaja. U tu smesu posle dodajte i kakao i ulje, pa onda sve to lepo ujednačite.

 

Uazim redom dodajte samlevene ovsene pahuljice. pa prašak za pecivo i esenciju vanile.

 

Nakon toga izlijte smesu u kalup. U istu ubacite U smesu male kocke čokolade.

 

Ako pazite na šečer, možete koristiti čokoladu bez šećera.

 

Na kraju dodajte i lepo rasporedite oceđene višnje i seckane orahe. Sve to stavite u zagrejanu rernu na oko 200 stepeni i pecite pola sata.

 

I to je to.