uživanje

3 omiljena letovališta Srba u Grčkoj: Ovo su DESTINACIJE koje će učiniti da uživate u svakom trenutku svog odmora

Ako se još niste odlučili gde biste na odmor, Grčka je uvek super izbor 

Gde Srbi najviše vole da letuju u Grčkoj?foto: Shutterstock/Sergey Novikov

Godinama unazad Srbi tokom leta doslovno "okupiraju" Grčku. Često se dešava da dok sedite na plaži više čujete srpski nego grčki, a to i ne iznenađuje, jer gde bismo druge, nego u bratsku zemlju.

 

Omiljeno letovalište Srba, što zbog mora, što zbog provoda, što zbog ni

ih cena svakako je Olimpijska regija, a naročito Paralija, u kojoj se često čuje srpska muzika, a ponekad zaigra i kolo na plaži

 

Ukoliko se još uvek mislite o destinaciji koju biste ove godine želeli da posetite možda će ovaj tekst da vam pomogne da se lakše odlučite. 

 

 

Ovo su neki od predloga, a na vama je da procenite šta je to što želite i koje mesto se najviše poklapa sa vašim očekivanjima. 

 

Olimpijska regija 

 

Najpoznatija letovališta Olimpske regije jesu Paralija, Olimpic beach, Nei Pori, Leptokarija i Platamon. Paralija je najposećenije letovalište u Grčkoj, posebno među našim turistima. Paralija je poznata po bogatoj ponudi – ovde možete kupiti garderobu, parfeme, krzno, nakit (zlatni nakit možda najjeftiniji u Grčkoj) kao i opremu za vodene sportove po veoma povoljnim cenama.

 

Ovaj deo Grčke odlikuju lepe duge plaže među kojima je među prodicama sa decom najlepša plaža u Nei Poriju. Ovo je malo mirno turističko mesto, širokih ulica, sa manjim šetalištem, prodavnicama, tavernama, poslastičarama. Najlepše pogoduje pre svega porodicama sa decom i ljudima koji žele miran odmor.

 

Srbi vole da letuju u Nei Porijufoto: Shutterstock / Adellyne

 

Tasos

 

Za sve one koji žele mirno letovanje, Tasos predstavlja idealnu destinaciju. On je kao stvoren da posao i probleme prepustite zaboravu, i da se opušteno izležavate i kupate tokom celog svog letnjeg odmora. Grčko ostrvo Tasos nalazi se u istočnom delu pokrajine Makedonija, tj. severoistočnom delu Grčke. Ostrvo predstavlja najsevernije ostrvo grčkog arhipelaga u Egeju.

 

Geografski gledano, ostrvo Tasos je deo teritorije koja se naziva Trakija, i prostire na površini od oko 380 kvadratnih kilometara. Ovo ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke. Pored toga, Tasos zauzima najistočniji i najjužniji deo prefekture Kavala. Prevoz izmedju Kavale i Tasosa je organizovan putem trajektnih linija.

 

Ovo ostrvo idealno je za putnike svih uzrasta, a zbog prelepih plaža važi za jedno od najomiljenijih destinacija za srpske putnike. 

 

Tasos je jedno od omiljenih letovališta foto: Shutterstock / Serenity-H

 

Sitonija - drugi prst 

 

Sitonija, kao savršeni spoj prekrasnog mora, prelepih plaža i bujnog zelenila jedna je od veoma traženih destinacija kada je u pitanju Letovanje u Grčkoj. Pogledajte našu ponudu hotelskog smeštaja i komfornih apartmana na Sitoniji za leto 2023. i odaberite najbolje za sebe i svoje najmilije.

 

Samo srce Halkdikija, koje je dobilo ime po Sitonu, sinu Posejdona, udobno smešteno na tzv. drugom prstu između Atosa i Kasandre, okruženo zalivom Toroneos na istočnoj strani i zalivom Singitik na zapadu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poluostrvo Sitonija čini prelepa obala dužine 500 km.

 

 

Sitonija ima predivne plaže koje Srbi obožavaju foto: Shutterstock / haveseen

 

Živopisna mestašca, okružena predivnim uvalama i plažama s jedne strane i prekrasnim borovim šumamama i plantažama maslina sa druge strane prava su oaza mira, spokoja i apsolutnog zadovljstva. Neke od najpoznatijih plaža na Sitoniji su Kardi, Trani Amoudia,Lagomandra i dr. a najpoznatija mesta Sarti, Toroni Nikiti…

 

Za ljubitelje prekrasnih plaža, tirkiznog mora, skrivenih uvala, zelenila, mira i tišine Sitonija je pravi izbor.