nećete moći da odolite

Najvazdušastije palačinke BEZ MLEKA koje miluju nepca: Brzo i lako se prave, a u frižderu mogu da stoje 4 dana (RECEPT)

Bilo slatke ili slane, palačinke su uvek dobar izbor za doručak ili večeru.

Palačinke bez mleka se tope u ustimafoto: Shutterstock/Nataliia Suietska

Kada dođe vreme za doručak ili večeru, nekad nam je teško da pripremimo nešto novo, a da je ukusno i da se pre svega priprema lako i brzo.

 

Baš takve su ove palačinke bez kapi mleka, koje ćete napraviti za pet minuta.

 

Umesto mleka se koristi voda, a rezultat su najvazdušastije palačinke koje biste mogli da probate.


Sastojci:

 

  • 1 i 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje ulja ili 1/2 šolje otopljenog, toplog putera
  • 2 velika jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 1/4 šolje + 2 kašike brašna
  • 1/4 šolje šećera
  • 3 supene kašike praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

 

Priprema:

 

Pomešajte vodu, ulje, jaja i vanilu zajedno u velikoj činiji.

 

Potom u srednjoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.

 

Dodajte suve sastojke vlažnim i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

 

Nemojte previše da mešajte inače neće biti vazdušaste.

 

Zagrejte malo ulja u tiganju i pecite palačinke dok ne počnu da se javljaju mehurići ispod površine što će otprilike da se javi za dva, do tri minuta.

 

Okrenite palačinku i pecite još toliko


Poslužite odmah. Kada se ohlade, stavite ih u frižider gde ih možete čuvati do 4 dana ili ih zamrznite (tako mogu da potraju i do 3 meseca).