Za tili čas ukusan obrok je na trpezi
Trouglići sa sirom uselili su se u naše domove i postali jedno od omiljenih jela ne samo dece već i odraslih.
Sada je tu njihova nešto složenija varijanta, pica trouglići koji su nalik omiljenom italijanskom jelu koje se obožava u svim krajevima sveta.
Za njihovu pripremu nije potrebno mnogo vremena ni umeća, a ukus je takav da ćete odmah morati da napravite duplu meru.
Savršen spoj šunke, kačkavalja i kečapa čini da se probude sva vaša čula i da naprosto ne možete da se zaustavite. Pa da pređemo na stvar, evo šta je to što vam je potrebno za ovaj ukusni specijalitet:
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 200 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 pavlaka
- malo ulja za prženje
Priprema:
Koru presecite na pola po dužini, pa tu polovinu presavijete na pola. Mažite malo pavlake, pa odozgo ređajte šunku, kečap i malo kačkavalja. Uvijate tako što preklapate tako da dobijete trougao.
Kad napravite 10, 15 komada stavite ulje da se zagreje i polako krenite da na umerenoj temperaturi pržite trougliće. Nakon što se po minut ispeku s jedne i druge strane vadite ih iz ulja i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.
Ako želite da budu posniji, da nema toliko ulja možete da ih poređate na pek papir i da ih pečete u rerni koju ste zagrejali na 220 stepeni oko 5 minuta .