neodoljiva

10 minuta i samo 3 sastojka: Najlepši starinski recept za seljačku proju koju možete da jedete čak iako ste na dijeti

Ponekad su baš ti, starinski recepti, oni za kojim nam srce žudi 

Recept za seljačku proju foto: Shutterstock / Creative Family

Jedno od omiljenih srpskih jela, projara, opstala je vekovima uprkos tome što su se u modernim vremenima pojavili recepti koji pružaju potpuno novi gastronomski doživljaj.

 

Iskusne domaćice ni jednu nedelju ne mogu da zamisle bez ovog savršenog jela, a mi vam donosimo recept koji će vas svojim mirisom i ukusom u potpunosti vratiti u detinjstvo.

 

 

Sve što vam treba verovatno imate u svojoj kuhinji, a evo i šta je to:

 

Sastojci:

 

  • 400 g kukuruznog brašna
  • 220 ml mlake vode
  • 1/ 2 kesice praška za pecivo
  • 1 ravna kašičica soli


malo masti za podmazivanje

 

Recept za seljačku projufoto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

 

Priprema:

 

U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.

 

Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi.

 

Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.