Kako napraviti savršen pire krompir, ukusan i kremast prilog svakom jelu?
Jela od krompira spadaju u omiljena na našim prostorima, a slasni pire krompir je svakako jedno od jela kojima niko ne može da odoli.
Zasitno, mekano, fino i ukusno, ovo je jelo koje se priprema vrlo lako, a ako želite da izbegnete sastojke životinjskog porekla, laktozu ili proteine kravljeg mleka, obavezno probajte ovu varijantu veganskog krompir pirea.
Ovako pripremljeno jelo možete držati u frižideru i do pet dana.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 1/2 kašike soli
- 200 ml biljnog mleka (bademovo, pirinčano, sojino, ovseno...)
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema
- Oljuštite krompir i ostavite ga da odstoji u hladnoj vodi najmanje dva sata.
- Skuvajte krompir, pa procedite vodu kad bude mekan.
- Ispasirajte krompir zadnjom stranom viljuške ili mikserom.
- Dodajte ulje i so, pa dobro promešajte.
- Zatim, postepeno sipajte vruće ili toplo biljno mleko, uz mešanje. Sipajte dok ne budete zadovoljni gustinom.
( Glossy )