"deo mene otišao je s njim"

47 godina su u braku i vole se kao prvog dana: Ljubavna priča Filipa i Madlene Cepter počela je u BIBLIOTECI

Filip i Madlena Cepter su zajedno još od studentskih dana.

foto: Dragan Kadić

Biznismen i preduzetnik Filip Cepter ljubav svog života je pronašao još u studentskim danima.

 

Davne 1972. godine je upoznao Madlenu u studentskoj bibiloteci "Svetozar Marković" dok je on spremao ispit u okviru studija ekonomije, a ona diplomski rad na Fililoškom fakultetu (smer književnost). 

 

Jednom prilikom Madlena se za Hello magazin prisetila početka zabavljanja:

 

‒ Te slike nikada ne izblede. Mladost‒radost. On je bio visok, vitak, lepog lica i očiju, ali, što je mnogo važnije, zračio je energijom i optimizmom, umeo je da se smeje od srca. Ukratko, bio je “gospodin Šarm”. Sadašnji borbeni biznismen, kreativni poslovni čovek, kao mladić imao je nešto poetično i sanjalačko. Verovao je u sebe i u budućnost. A ja? Bila sam mlada i zaljubljena, sa vrlinama i manama o kojima bi on mogao da govori, kao i drugi koji me pamte iz tih dana.

 

Njih dvoje su se venčali 1976. godine, a tri godine kasnije su otišli u Austriju gde je Filip prodavao posuđe, a Madlena predavala srpski jezik deci sa prostora bivše Jugoslavije.

foto: Antonio Ahel/ATAImages

‒ Mi smo se venčali četiri godine posle upoznavanja u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu, 1972, kada smo oboje bili studenti. Venčanje pamtim kao bajkovit prizor seoske idile, u snegom zavejanoj Kozarskoj Dubici. Da, venčali smo se u selu u današnjoj Republici Srpskoj, u okruženju Filipove šire familije. Sećam se da je bilo veoma hladno i da smo dobro promrzli. Filip je uskoro morao da ide u vojsku, a ja... Kako da vam kažem... Deo mene otišao je s njim - ispričala je Madlena jednom prilikom za Hello magazin.

foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nakon nekoliko godina su osnovali firmu "Cepter" koja je ubrzo postala veoma uspešna kompanija, a 2017. godine "Forbes" ga je proglasio najbogatijim čovekom u Srbiji. 

 

Madlena je sa svojim suprugom zajedno gradila porodičnu imperiju, ali je i uporedo sa zajedničkim biznisom, radila na razvoju kulture u Srbiji te je 1999. godine osnovala prvu privatnu operu u Srbiji, "Madlenijanum"..

 

Poznata je i po svom humanitarnom radu i podršci mladim talentima širom sveta.

foto: Vladimir Šporčić

Filip i Madlena su u braku 47 godina,a pre 23 godine su usvojili ćerku Emu kada je bila beba.

 

-U naš život ušla je jednog decembarskog dana 2000. godine i odmah se ugnezdila u naša srca gde je otvorila prostor koga tu ranije nije bilo. Lepo je kad čovek može da se ostvari kao stvaralac, pa da zatim postane roditelj, a još je lepše kada možete da ispravite nepravdu i umesto bola stvorite – ljubav. Meni se dogodilo i prvo i drugo-rekla je Madlena svojevremeno.