savršen doručak

Bez mleka i jaja, a mekane kao oblak: POSNE PALAČINKE gotove za 15 minuta (RECEPT)

Predstavljamo vam brzi posni recept za palačinke koje možete filovati marmeladom i mlevenim orasima

posne palačinke sa džemom od jagodafoto: Jacek Chabraszewski, Shutterstock

Palačinke su najslađi i najbrži način da pripremite doručak kojem ne nemoguće odoleti i koji posebno obožavaju mališani, a njihova posna – veganska – varijanta je jednako slasna i sočna.


Odvojte 10-15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadev.


Sastojci:

 

  • pola litra kisele vode
  • 300 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • polovina kesice sode bikarbone
  • 1 mala šolja ulja
  • prstohvat soli
  • ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)


Priprema

  1. Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  2. Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom.
  3. Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal.
  4. Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.