najbolji recept

Kako se prave POHOVANE SLANE PALAČINKE? Sočna i zasitna večera gotova za 20 minuta, a po svačijem ukusu

Najjednostavniji način da napravite ukusne i bogate slane palačinke 

Pohovanje slanih palačinki je prilično jednostavnofoto: Elena Shashkina, Shutterstock

Ako ste ljubitelj palačinki, slane su vam jednako neodoljive koliko i slatke. Još ako su pohovane – zaista im je teško reći "ne".

 

Ovo sjajno rešenje za brz doručak ili večeru priprema se veoma jednostavno, a posle pohovanih slanih palačinki ćete dugo ostati siti, pa nećete mnogo žaliti zbog svih tih kalorija.

 

Sastojci:


Za palačinke

  • 6 kašika brašna
  • pola kašičice šećera
  • pola kašičice soli
  • 1 celo jaje
  • pola kesice praška za pecivo
  • mleko po potrebi

 

Za fil

  • listići šunke
  • listići kačkavalja
  • origano
  • 100 sitnog sira
  • 50 grama putera

 

Slane palačinke su još ukusnije kada se pohujufoto: Sergii Koval, Shutterstock

Za pohovanje

  • 1 celo jaje
  • malo soli
  • mleko po potrebi
  • brašno po potrebi
  • prezla po potrebi

 

Priprema

  1. Umutite jaje pa mu dodajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i dodajte mleko koliko je potrebno da se umuti smesa srednje gustine. Pržite jednu po jednu, sa obe strane, pa stavite sa strane da se hladi.
  2. Namažite malo putera na svaku palačinku, pa ređajte listiće kačkavalja i šunke i dodajte origana po ukusu. Umotajte palačinke po želji, rolanjem ili kao paketić.
  3. Zabodite čačkalicu i ivice palačinke pa ih umačite najpre u posoljenu mešavinu jaja i mleka, pa u brašno i prezlu, pa spušajte vrelo ulje. Pržite tek toliko da promene boju, odnosno dok sir u njima ne počne da se topi.
  4. Ređajte po papirnom ubrusu, da se ocedi višak masnoće.