nije mu bilo lako

Napustio je školu, KRAO iz prodavnica da bi preživeo: Ispovest jednog od NAJPLAĆENIJIH glumaca Holivuda šokirala javnost

Kao mlad momak imao je velike snove, ali put do njihovih ostvarenja je bio trnovit

foto: Epa / STEPHEN WOODS

Pre nego što je postao poznat, Danijel Krejg (55) otkrio je kako je u mladosti bio primoran da krade hranu iz prodavnica da bi preživeo.

 

Britanski glumac, koji je svima dobro poznat po ulozi Džejmsa Bonda, svojevremeno je za Roling stoun pričao o teškim vremenima.

 

Jednom prilikom, kako je naveo, on i njegova tadašnja devojka su skovali sumanuti plan da ukradu smrznutu patku.

 

 

- Ukrao sam patku, a ona je stavila pod košulju, pretvarajući se da je trudna - rekao je on i dodao da to i nije tako strašno i da prodavnice "mogu sebi da priušte da izgube jednu ili dve patke".

 

– Inače, krao sam samo u popularnijim prodavnicama koje su to mogle da priušte. Želim da ovo bude savršeno jasno. Ali, znate, nismo imali šta da jedemo, a morali smo da se hranimo – objasnio je on.

 

Danijel je napustio školu sa 16 godina i preselio se u London da postane glumac. Primljen je u Narodno pozorište mladih, a nakon nekog vremena počeo je da dobija male uloge na televiziji do svoje osamnaeste.

 

Nekada nije imao ni za hleb, pa je krao iz prodavnica hranu foto: EPA/PAUL BUCK

 

Ni tada nije zarađivao dovoljno da sebi priušti luksuzne obroke.

 

- Ono malo što bih zaradio, potrošio bih na pivo i dimljeni losos, a za večeru sam obično jeo piletinu ili goveđu čorbicu - prisećao se glumac i dodao da je ponekad izbegavao da plati kiriju.

 

Od tada je svojoj biografiji dodao bezbroj filmskih klasika, a lik popularnog 'Džejmsa Bonda' otelotvorio je u čak pet filmova te franšize.