Svi dobro znamo da su paštete jedna od najnekvalitetnijih vrsta namirnica, a od sada možete uživati u zdravoj varijanti omiljenog namaza
Bilo da vi ili vaša deca volite da namažete paštetu za doručak, a svesni ste da kupovne varijante nisu najbolji izbor, donosimo vam super recept za domaću mazalicu koju obožavaju svi.
Prednosti u odnosu na kupovnu su mnogobrojne, a ona najvažnija je to što je ova pašteta zdrava i možete je u potpunosti prilagoditi svom ukusu.
Domaća krem pašteta se pravi za svega 15 minuta. U frižideru, u zatvorenoj posudi je možete držati do 3 dana. Ako je ne iskoristite bacite, jer u njoj nema konzervanasa niti bilo kakvih drugih dodataka koje bi je sačuvale od kvarenja.
Potrebno je:
- 200 g belog mesa
- 2 šargareše
- 2 bele zeleni
- pola celera
- 1 crni luk
- malo senfa
- malo pavlake
- malo soli
- 2 kisela krastavčića srednje veličine
Priprema:
Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petanestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.
Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija.
Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je. Uživajte u njenom odličnom ukusu.