počelo je totalno slučajno

Filmska ljubavna priča Dragana i Maje Bjelogrlić: Prvo mu je glumila ženu, a onda je osvojila njegovo srce

Bjela i njegova žena važe za jedan od najskladnijih i najdugovečnijih parova na našoj javnoj sceni, a sve je počelo kao u filmu.  

Dragan i Maja Bjelogrlićfoto: Amir Hamzagic ATAImages

Kada bismo sada krenuli da nabrajamo sve filmove i serije u kojima je Bjela glumio - teško da bismo ikada završili ovaj tekst. Međutim, njegove role uz mladosti kao što su uloga Bobe iz Boljeg života, Crnog iz Crnog bomardera, Kureta iz Rana i Milana iz Lepih sela su nešto što će zauvek ostati ispisano u domaćoj kinematografiji. Poslednjih desetak godina je najprepoznatljiviji po Montevideu, Južnom vetru, Senkama nad Balkanom, Nečistoj krvi...

 

Jedna od stvari koja mu pomaže da bude toliko uspešan na poslovnom planu je i to što je već skoro pune tri decenije potpuno ostvaren u ljubavi i što mu je supruga Maja sve vreme "vetar u leđa".

 

Maja i Bjela važe za jedan od najsrećnijih i najdugovečnijih parova, a sve je počelo na jedan pomalo nesvkadišnji način na jednom zajedničkom projektu. Naime, Maja je tom periodu studirala engleski jezik i povremeno se honorarno bavila modelingom.

 

Kao izuzetno atraktivnu devojku zvali su je da snimi jednu reklamu zajedno sa tada mladim i perspektivnim glumcem Bjelom. Reklama je bila za kuhinjski nameštaj, međutim svi nakon snimanja više pričali o strasnim poljupcima Maje i Dragana nego o onome što se reklamiralo.

 

 

Po tim scenama koje su bile propraćene španskom numerom Un Ano de Amor - mnogi su već tada shvatili da se između njih dvoje dešava nešto više od puke glume.

 

- Kad sam, nekoliko meseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski nameštaj, za koji mi je bila potrebna partnerka, setio sam se Maje. Nisam bio siguran da li je uopšte u Beogradu, ali imao sam sreću da je baš tada došla na jesenji ispitni rok, pa sam je angažovao da glumi u reklami - otkrio je Bjela jednom prilikom.

 

Njihova romansa sa seta preselila se u realnost, a Bjela je početak njihove vze opisao na veoma interesantan način.

 

Dragan i Maja Bjelogrlićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Prvo smo samo glumili ljubavni par, a ubrzo smo to stvarno postali - rekao je naš proslavljeni filmski radnik.

 

A sve nakon ovoga je, što se kaže, samo istorija. Bjela i Maja se se uzeli, a iz njihove ljubavi koja traje skoro pune tri decenije su se rodili ćerka Mia i sin Aleksej.