kratko, ali slatko

Od glumaca su dobili najlepše poklone: Detalji INTIMNOG VENČANJA MIME KARADŽIĆA i mlade glumice

Iako važi za večitog neženju, glumac iza sebe ima jedan kratak brak pun ljubavi, i to sa svojom koleginicom

Glumac Mima karadžić jedan je od večitih neženja naše javne scenefoto: Nemanja Nikolić

Kada se priča o najpoželjnijim večitim neženjama naše javne scene, uglavnom se prvo nametne ime glumac Mime Karadžića (67). Međutim, nije uvek bilo tako – on je ranije bio u braku, i to s mladom koleginicom, o čemu je otvoreno pričao.


Milutin Mima Karadžić izgovorio je sudbonosno "da" sada već davne 1992. godine, a budući da od početka karijere ne priča za medije mnogo o svom životu, on nije delio previše detalja o svom venčanju i braku.


Koliko je poznato javnosti, njegova supruga bila je Sunčica Đurić, koja je tada tek završila glumu u klasi profesora Vladimira Jevtovića u Prištini. Upoznali su se u Herceg Novom, gde je mlada glumica letovala, a njihov prvi susret dogodio se dan pre njenog povratka kući.

 

Glumac Mima karadžić jedan je od večitih neženja naše javne scenefoto: Marina Lopičić Za Kurir

– Znao sam da će tako biti. Da smo se uveče upoznali, mogli smo se izjutra venčati. Tako su mi uradili i otac, i deda – ispričao je glumac u jednom intervjuu.


Venčanje se dogodilo na dan glumčeve krsne slave – Aranđelovdan, kum je bio Žarko Laušević, a nakon male ceremonije uživali su u porodičnom ručku. Sutradan su u jednoj beogradskoj kafani mladenci okupili prijatelje, a Mima je pričao o tome šta je želeo da mu daruju njegove najdraže kolege.

 

Kada sam se ženio, kad sam sa tom devojkom krenuo u tu varijantu, onda je došao Aljoša Vučković i pitao me šta da mi glumci kupe. Šta mi nedostaje u kući, jer ja sam hteo da tada pravim žurku i da svi glumci Ateljea 212 dođu. "Šta da ti kupimo? Bata Stojković je rekao da će ti kupiti ledomat", rekao je Aljoša – prisetio se Mima.


Kako je istakao u emisiji "Kao sav normalan svet", Sunčica i on nisu želeli materijalni poklon, već nešto savim drugačije...

 

Mima Karadžić omiljen je među damama već decenijamafoto: Damir Dervišagić

Niko mi ništa neće kupiti nego ćemo napraviti da svi glumci ponešto otpevaju ili odrecituju. Muci Draškić je držao govor i rekao da je žurka sjajna i da mi želi još veću žurku kad se budem razvodio. E, tu ga nisam poslušao, a mogao sam da napravim – rekao je Mima.


Brak, kao što danas znamo, nije potrajao, a izvor blizak Karadžiću ispričao je jednom prilikom da je on trajao oko dve i po godine.


Sunčica i Mima uzeli su se iz ljubavi i bili su u braku dve i po godine. U početku su živeli na Vračaru, da bi zatim otputovali u Australiju, gde su proveli devet meseci – objasnio je izvor i dodao da su po povratku u zemlju živeli nekoliko meseci zajedno na Dorćolu i potom se razišli.


Razlog za razvod nije bio poseban, jednostavno, emocije su nestale i njih dvoje su odlučili da stave tačku na brak i nastave svako svojim putem – rekao je neimenovani izvor.

 

Mima Karadžić omiljen je među damama već decenijamafoto: Zorana Jevtić

Nekadašnja Mimina supruga nije imala mnogo ponuda u Beogradu u glumačkom poslu, a neko vreme je bila članica pozorišta u Prištini. Kako nije pripadala nijednom klanu i nije želela da traži uloge, tvrdi izvor, odabrala je drugu karijeru.


Danas je srećno udata, ima četvorogodišnju ćerkicu Anđelu i bavi se marketingom u „Starom DIF-u“ – rekao je on pre nekoliko godina.