neprevaziđena

Tajna dugovečnosti Mire Banjac: Legendarna glumica proslavila 93. rođendan, a za ovo kaže da joj daje snagu

Živa legenda jugoslovenske i srpske glumačke scene Mira Banjac, koja je obeležila više era domaćeg filma i ostvarila nezaboravne i kultne uloge, juče je obeležila 93. rođendan.

foto: Zorana Jevtić

Nakon sedamdeset godina karijere, Mira Banjac, jedna od najharizmatičnijih regionalnih zvezda, i dalje vredno radi, a odnedavno je gledamo u seriji "Igra sudbine".

 

Koliko je voljena među kolegama pokazuje to koliko je njih poželelo Miri srećan rođendan i još mnogo veselih i zdravih godina, a među njima njena koleginica iz pomenute serije   koja ju je sa ostatkom ekipe obradovala tortama.

 

Jedna jedina, neprikosnovena Mira Banjac! Srećan rođendan, draga naša Mirče, velika je sreća poznavati te i raditi sa tobom, naš si uzor, majka i drugar. Za još mnogo srećnih proslava – poručila je Milša.

 


Srećan rođendan Miri Banjac je poželeo i kolega Mima Karadžić, koji je podelio njihovu fotografiju s porukom:


Miri je danas 93. rođendan i daj Bože da joj ovako čestitam i 103.


Banjčeva je izuzetno cenjena glumačkim krugovima, a glumac Ljubomir Bandović jednom prilikom je istakao da se divi njenim veštinama na sceni iz niza razloga.

 


Mira Banjac može da održi masterklas o poznavanju teksta, o koncentarciji, o razlaganju energije, gde se troši i gde se čuva – objasnio je Mirin mlađi kolega.


On je svojevremeno podelio simpatičnu anegdotu iz njihovog zajedničkog izlaska, koja pokazuje da je tajna dugovečnosti Mire Banjac – hedonizam, kao i uživanje u poslu kom je predana već sedam decenija.

 

FOTO: Antonio Ahel/ATA Images
FOTO: Antonio Ahel/ATA Images
FOTO: Antonio Ahel/ATA Images
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Nebojša Mandić


Inače ne vadi cigaru iz usta, jagnjetinu jede. Nas dvoje smo išli na jagnjetine pojeli smo isto. Kada je čula da imam mladog luka, rekla je da sam ja njen glavni kavaljer i da ću da je vodim svuda. Ona je popoila jedno ipo pivo, ja dva ipo. Ona kaže: „Deco, ja sam živa zbog vas i dok me vi hoćete da igramo zajedno i da glumimo, ja ću da budem živa“ – izjavio je Bandović.