da li ste znali?

Čuveni dr Popac i Kokan danas izgleda potpuno drugačije: Za njim su ludele mnoge, a on godinama voli uspešnu novinarku

Voleli smo ga u kultnoj seriji Srećni ljudi, a tada je važio i za jednog od najvećih zavodnika.

foto: Printscreen

Svi se sećamo čuvenog doktora Popca, profesora na fakultetu, koji zbog svoje veze sa studentkinjom napušta svoju porodicu. Aleksandar Dunić je tih godina bio jedan od velikih zavodnika, a nakon nekog vremena smo imali prilike ponovo da ga vidimo.

 

Poznati glumac je ostvario dosta uloga nakon ove kultne po kojoj ga pamtimo, a bio je jedan od glavnih i u seriji Bela lađa, ali i u jednom od poslednjih projekata Junaci našeg doba.

Aleksandar je tumačio i Kokana u Porodičnom blagu, a i tada je baš njemu pripala uloga fatalnog muškarca koji traži krov nad glavom. Broj obožavateljki je rastao iz dana u dan, međutim, on je ostao veran novinarki Dragani Litričin Dunić, sa kojom je dobio sina.

 

foto: Vladimir Šporčić

Kako je ona pre nekoliko godina objasnila, sin Dušan, centar je njihovog sveta.


― Trudimo se da ga vaspitamo tako da postane dobar čovek. Učimo ga plemenitosti, humanosti, hrabrosti, ali i da živi po ovim već pomalo zaboravljenim vrlinama u današnje vreme. Ne verujem u lažne vrednosti novog doba, kao ni u brz, lak i nezaslužen uspeh. Verujem samo u najviše ljudske vrednosti koje će, ipak, pobediti u svakom vremenu. Istina je uvek jača od laži, dobrota od zla, svetlost od tame, ljubav od mržnje, pravda od nepravde, a vreme kao najbolji sudija pokazaće da je bolji svet moguć jedino ako postanemo bolji ljudi. A to znači i da, uprkos trenutnoj sumornoj stvarnosti, vaspitavamo decu da veruju u ideale ― istakla je ona.

Posle mnogo godina, Dunić se promenio, pa iako je i dalje omiljeni doktor iz serije mnogima, on izgleda dosta drugačije. Promenio je svoj fizički izgled i ugojio se, ali simpatije publike i svoju harizmu je i dalje zadržao.