PRSTE DA POLIŽEŠ

Izvrsno predjelo NI OD ČEGA: Crveni dijamant se sprema lako, a toliko je ukusan da će gosti tražiti jedan više (RECEPT)

Sezona slava nam se približava, a mnogima je predjelo jedno od najvažnijih delova trpeze.

foto: Krasula/Shutterstock

Hladna predjela su skoro neizostavni deo trpeze, naročito slavske, a kad dođe sezona slava, uglavnom je svima stalo da imaju najbolje dekorisan sto, koji će istovremeno biti i ukusan.

 

Sve što vam je potrebno za crveni dijamant je mnogo manje od onoga kako mu ime zvuči, a vaše predjelo će biti ubedljivo najbolje.

Sastojci:

 

  • 3 paradajza
  • 3 kašike majoneza
  • 3 kašike pavlake
  • 1 glavica crnoga luka
  • 100 g šampinjona
  • po ukusu so

 

Za ukrašavanje:

 

  • 1 stručak ruzmarina

 

Priprema:

 

Izvrtite paradajz, pa zatim iseckajte luk i propržite ga na malo majoneza, pa dodajte i smesu iz izvrćenog paradajza. Posolite, dodajte seckane šampinjone, pavlaku i sve to malo propržite. Fil ohladite i dodajte majonez, pa time punite paradajz i dodajte ruzmarin po ukusu.