RECEPT

Sočna i kremasta, osvojiće vas na prvi zalogaj: Rasturena musaka s belim mesom postaće nova kraljica vaše trpeze

Musaka je jedno od omiljenih brzih i jednostavnih rešenja za ručak kad nemate mnogo vremena.

foto: svrid79/Shutterstock

Musaka i sve njene varijante su savršene za svakoga ko ne zna šta bi više spremao, a ne želi ni da provede pola dana u kuhinji.

 

Rasturena musaka sa belim mesom će vas osvojiti na bezbroj načina, a jedan od njih je, svakako, njen neverovatan ukus. Vaše novo omiljeno jelo je kraljica brzine.

Sastojci:

 

  • 800 gr krompira
  • 400 gr bileceg belog mesa
  • 2 mlada crna luka
  • 1/2 glavice seckanog crnog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo soli
  • malo bibera
  • 2 kašičice začina pelat od paradajza
  • 1 kasika koncetrata od paradajza
  • malo persuna
  • 50 gr putera
  • 100 ml mleka

 

Priprema:

 

Najpre skuvajte krompir, a potom u tiganju na malo ulja propržite belo meso i dodajte mu mladi luk i pola glavice crnog luka. Zatim dodajte biber, so, slatku mlevenu papriku. Dodajte ili svež paradajz ili domaći kuvani paradajz. Sve zajedno promešajte i ostavite kratko da se krčka.

 

Skuvan krompir izgnječite kao za pire i poređajte u jednom sloju po vatrostalnoj činiji. Preko njega dodajte piletinu, a preko rendan sir. Zapecite u rerni i poslužite.

 

Prijatno!