mmm

Najsličnije italijanskom načinu pripreme: Testo za picu koje se lako sprema, a ukusom OBARA SA NOGU

Ako želite da pripremite neverovatnu picu onda je ovaj način pripreme obavezno treba da praktikujete. 

foto: Shutterstock

 

Sastojci: 

 

  • 1 kašika šećera
  • 25 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 230 ml tople vode 
  • 310 g brašna

 

 

Priprema

 

Najpre je potrebno da u toploj vodi istopite kvasac, a zatim u sve to dodajte masinovo ulje, šećer, so i sve dobro promešajte. 

 

Kada se sve lepo sjedini ovu smesu dodajte u brašno i sve lepo umesite. 

 

Ostavite da testo odstoji namanje 15 minuta. Za to vreme testo treba da naraste bar duplo. 

 

Nakon toga testo podelite na 4 dela, raszanjite ga i nafilujte po vašoj želji. 

 

Potrebno je da picu pečete na 220 do 240°C na najvišoj rešetci oko 15 minuta.