Torte su uvek omiljena poslastica, a još ako se spremaju brzo, one su redovna stavka na porodičnom meniju.
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje.
Ovo je jedna od klasičnih poslastica koje uvek prolaze dobro i nemoguće je da se nekome ne svidi.
Sastojci:
Za kore:
- 10 belanaca
- 150g šećera
- 100g mlevenog badema
- 80g brašna
Za fil:
- 200g putera
- 200g šećera u prahu
- 200g oraha
- 120ml mleka
- 30g badema za posipanje
Priprema:
Pripremite i rasporedite potrebne sastojke, pa umutite mikserom pet belanaca sa polovinom šećera i dodajte polovinu badema i brašna, a onda sve lagano izmešajte.
Pleh obložite pek papirom i koru pecite oko 15 minuta, isto uradite i sa drugom korom, pa sačekajte da se ohlade i isecite ih na tri ili četiri jednaka dela.
Nakon toga, mlevene orahe prelijte vrelim mlekom i ostavite da se prohladi. Puter i šećer u prahu umutite penasto i postepeno dodajte orahe dok smesa ne posvetli. Kore nafilujte i onda pospite bademom i ostavite u frižider. Vaša torta je gotova i spremna za posluženje!