BRZO I LAKO, A PREUKUSNO

Recept star 40 godina, ali neprevaziđen i dalje: Omiljena BELA TORTA koju ćete spremiti za 30 minuta

Torte su uvek omiljena poslastica, a još ako se spremaju brzo, one su redovna stavka na porodičnom meniju.

foto: Shutterstock

Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje.

 

Ovo je jedna od klasičnih poslastica koje uvek prolaze dobro i nemoguće je da se nekome ne svidi.

Sastojci:

 

Za kore:

 

  • 10 belanaca
  • 150g šećera
  • 100g mlevenog badema
  • 80g brašna

 

Za fil:

 

  • 200g putera
  • 200g šećera u prahu
  • 200g oraha
  • 120ml mleka
  • 30g badema za posipanje

 

Priprema:

 

Pripremite i rasporedite potrebne sastojke, pa umutite mikserom pet belanaca sa polovinom šećera i dodajte polovinu badema i brašna, a onda sve lagano izmešajte.

 

Pleh obložite pek papirom i koru pecite oko 15 minuta, isto uradite i sa drugom korom, pa sačekajte da se ohlade i isecite ih na tri ili četiri jednaka dela.

 

Nakon toga, mlevene orahe prelijte vrelim mlekom i ostavite da se prohladi. Puter i šećer u prahu umutite penasto i postepeno dodajte orahe dok smesa ne posvetli. Kore nafilujte i onda pospite bademom i ostavite u frižider. Vaša torta je gotova i spremna za posluženje!