Ova sladoled-torta svima uspeva, a pravi se za tili čas!
Ako volite keks-torte, ova sladoled varijanta sigurno će biti po vašem ukusu.
Sve što je potrebno jeste da najpre napravite sladoled iz kesice, ostavite ga u frižider na nekoliko sati i potom pratite sledeća uputstva.
Sastojci:
- 2 kesice sladoleda od čokolade
- keks prema potrebi
- kesica šlaga
Priprema
Provucite keks kroz vodu (može i kroz mleko), pa ređajte po tacni. Kada poređate prvi red, preko njega rasporedite prethodno pripremljen sladoled iz kesice koji ste držali u frižideru nekoliko sati. Preko stavite još jedan red umorečnog keksa, pa premažite umućenim šlagom.
Po želi možete dodati još nekoliko spratova keksa i sladoleda.
Ukrasite po ukusu: mlevenim keksom ili orasima, listićima badema, šarenim mrvicama...
( Glossy )