nestaće za tili čas

NAJBRŽA POSLASTICA NA SVETU: Čokoladni ČIZKEJK koji se ne peče, kremasto uživanje gotovo za 5 minuta (RECEPT)

Kada krenu topli dani, a jede vam se nešto slatko ovaj kremasti čizkejk koji se ne peče može da bude pun pogodak

foto: Shutterstock / Nataliya Arzamasova

Za kremastu teksturu ovog kolača zaduženi su sir i čokolada, koji su odličan dezertni par. Prirpema je jednostavna i brza, a ukus očaravajuć.

 

Spoj kvalitetnih sastojaka daje pun ukus, pa ćete uživatu u svakom zalogaju. Ukoliko volite jake slatkiše ovaj čizkejk će vas očarati. 

 

Sastojci za koru:

 

  • 150 g mlevenog keksa s maslacem
  • 100 g maslaca
  • 2 kašike kakaa

 

Sastojci za krem:

 

  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 500 g sira maskarpone
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 ml pavlake za šlag

 

foto: Shutterstock, Africa Studio

Priprema

 

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.

 

Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa istući valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah.

 

Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

 

Ostavite u frižider da se ohladi i uživajte u kremastom punom ukusu. 

 

Savet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.