obratite pažnju!

Za 5 minuta nestaće i NAJSITNIJA PRŠLJAVŠTINA: Trik koji će vam pomoći da dobijete najčistije i najukusnije JAGODE

foto: Malivan_Iuliia/Shutterstock

Blogerka Rejčel, koja deli recepte i trikove za hranu i koja u isto vreme vodi sopstveni blog, otkrila je svojim pratiocima kako ona pere jagode i rešava se svih nečistoća koje se mogu naći na njima. 

 

— Otkrila sam da sam pogrešno prala jagode — kazala je Rejčel.

 

 

— Pokazaću vam kako da ih operete pre nego što ih pojedete. Dakle, uzmite šolju vode, kašiku soli i pomešajte — nastavlja ona. 

 

 A zatim dodajte onoliko jagoda koliko želite da jedete odmah.

 

Kako je ona navela, kada voće stavi u činiju ona je kazala da mešavinu ostavi da odstoji oko 5 minuta, jer će kako objašnjava so i voda napraviti magiju i ukloniti svu skrivenu prljavštinu. 

 

 

 

Nakon toga je oprala jagode pod mlazom vode kako bi se rešili viška smese- 

 

Rejčel kaže da se sada zaklinje u kratku i brzu metogu za pranje jagoda i dodaje da se ne bi vratila na stari način pranja jer posle ovog postupka jagode imaju bolji ukus. Pokazujući sveže oprano voće, Rejčel je otkrila:

 

Oduševljena sam koliko su čiste i sjajne, a takođe i ukusnije i ne, uopšte nemaju slani ukus.

 

foto: Shutterstock

 

Ona je to ponovila u naslovu, rekavši:

 

Znam šta mislite - uopšte nemaju slani ukus! Ispiru se i pošto su samo 5 minuta sa slanoj vodi, ne stignu da je upiju. Neki koriste sirće i sodu bikarbonu, ali so je jednostavnija i manje oštra za voće. Savetujem da ovaj truk dodate u svoju kolekciju kuhinjskih saveta.