da li će pobediti?

Pripremite dlanove — radovaćete se: Konstrakta pred finale Evrovizije na kladionicama zauzela VISOKU POZICIJU

Napetost raste i cela Evropa predviđa iznenađenja na ovom eminentnom takmičenju. 

foto: Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije Ana Đurić Konstrakta  nastupila je ne Evroviziji u drugoj polufinalnoj večeri u dvorani u Torinu koja se naziva Palasport Olimipico, koja je izgrađena za potrebe zimskih olimpijskih igara 2006. godine koje su državane u Italiji.

 

 

Naša predstavnica privukla je veliku pažnju svetske javnosti kako svojom pojavom, tako i stajlinzima. Zanimljiva pojava je bila i to da dok je Konstrakta nastupala cela dvorana je tapšala uz stihove njene pesme "Bit, bit, biti, zdrava".

 

Interesovanju za našu predstavnicu na Evroviziji ne prestaje, a prisetimo se da je nedavno stigla informacija da je Konstrakta uspela da se upiše u istoriju Evrovizije, jer je ovo prvi put da se izvodi pesma koja kombinuje latinski sa drugim jezikom.

 

FOTO: Youtube Printscreen
FOTO: Youtube Printscreen
FOTO: Youtube Printscreen
FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Stihovi su na srpskom i latinskom, a to se prvi put dešava u istoriji Evrovizije, da se zna — navodi se u tekstu.

 

Konstrakta nas vodi kroz tri minuta muzičke meditacije o fizičkom i mentalnom zdravlju, važnosti univerzalne zdravstvene zaštite i pogrešnom fokusu društva na standarde lepote — piše se na sajtu Evrovizije.

 

foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Ona se prvobitno na kladionicama kotirala niže nego što je to danas. Zauzimala je najpre dvadeseta mesta, a pred finale Konstrakta se popela na visoko 6. mesto na kladioncama i ako je suditi po reakcijama publike vrlo je verovatno da će se ona do svog nastupa još više popeti na listi koja predviđa pobednika ovog takmičenja.

 

foto: Printscreen

 

Jedna od zanimljivih reakcija koja su se pojavile na interenetu sigurno jeste i reakcija Končite Vurst koja je 2014. godine odnela pobedu na ovom takmičenju.

 

 

Srbija je potencijalni pobednik— kazala je Končita.

 

To nije sve, njih dve su se srele u Italiji pošto Končita gostuje na ovom takmičenju. Austrijska pobednica Evrovizije nije mogla da sakrije oduševljenje dok priča sa našom predstavnicom.

 

 

Končita je Konstraktin fan i ne može da veruje koliko je fantastična.

 

— Ja sam tvoj veliki fan. Ti si toliko talentovana, toliko sjajna, izvan svih okvira — uzbuđeno je pričala Končita.

 

Ovogodišnji favoriti su predstavnici Ukrajine Kaluš Orkestra, a iz njih su odma

ovogodišnji predstavnik Velike Britanije Sam Ryder.