Ako obožavate mlečne poslastice s ukusom kafe, ovaj slatkiš će vas oduševiti
Mešavina klasične keks-torte i širom sveta obožavanog tiramisua, ova italijanska torta je najbrži način da spojite ova dva božanstena ukusa i što pre se zasladite.
Završnica u vidu čokolade daje sladak ukus, a u recept ne ide kristal šećer.
Obavezno je probajte što pre i javite nam dopada li vam se.
Sastojci:
- 1-2 pakovanja keksa
- 600 mililitara slatke pavlake
- 400 grama maskarponea
- 250 mililitara espresa
- 3,5 kašike šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike likera od čokolade po ukusu
- kakao i rendana čokolada za posipanje
Priprema
Dobro umutite slatku pavlaku, a u odvojenoj posudi pomešajte liker, maskarpone, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dobro promešajte. Malo po malo i uz mešanje, sjedinite sa slatkom pavlkom.
Skuvajte espreso, pa sipajte u činijicu u kojoj ima dovoljno mesta za umakanje keksa. Umačite jedan po jedan keks u kafu, pa ređajte tortu.
Posle prvog reda keksa, namažite sloj fila, pa ponovo umačite keks i ređajte i tako sve dok ne potrošite materijal.
Poslednji red treba da bude fil.
Pospite kakaoom i rendanom čokoladom. Ostavite da se stegne u frižideru.