UKUS JE BOŽANSTVEN

20 minuta do MAGIJE na dezertnom tanjiru: KEKS-TIRAMISU, brza italijanska torta za najveće ljubitelje kafe (RECEPT)

Ako obožavate mlečne poslastice s ukusom kafe, ovaj slatkiš će vas oduševiti

foto: Shutterstock

Mešavina klasične keks-torte i širom sveta obožavanog tiramisua, ova italijanska torta je najbrži način da spojite ova dva božanstena ukusa i što pre se zasladite.


Završnica u vidu čokolade daje sladak ukus, a u recept ne ide kristal šećer.
Obavezno je probajte što pre i javite nam dopada li vam se.

 

Sastojci:

 

  • 1-2 pakovanja keksa
  • 600 mililitara slatke pavlake
  • 400 grama maskarponea
  • 250 mililitara espresa
  • 3,5 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike likera od čokolade po ukusu
  • kakao i rendana čokolada za posipanje


Priprema


Dobro umutite slatku pavlaku, a u odvojenoj posudi pomešajte liker, maskarpone, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dobro promešajte. Malo po malo i uz mešanje, sjedinite sa slatkom pavlkom.


Skuvajte espreso, pa sipajte u činijicu u kojoj ima dovoljno mesta za umakanje keksa. Umačite jedan po jedan keks u kafu, pa ređajte tortu.


Posle prvog reda keksa, namažite sloj fila, pa ponovo umačite keks i ređajte i tako sve dok ne potrošite materijal.


Poslednji red treba da bude fil.


Pospite kakaoom i rendanom čokoladom. Ostavite da se stegne u frižideru.