recept

Podseća na KRAMBL, ali je još bolje: Najsočniji POSNI kolač sa VIŠNJAMA — što duže stoji, sve je UKUSNIJI

Ovaj kolač će biti ukusniji što duže bude stajao, mera je na čaše, a priprema saasvim jednostavna i od sastojaka koje već imate u kuhinji!

foto: wisit wongba/Shutterstock

Ako postite, evo kolača prepunog voća, vrlo sočnog ukusa, tako da se prosto topi u ustima... Ješćete ga sigurno i ako ne postite! Pomalo podseća na krambl, ali je još boljeg ukusa.

 

 

Sastojci:

 

*Kao meru možete koristiti čašu od 0,2 litra.

 

Za koru

 

  • 2 čaše mekog brašna
  • 2 čaše griza
  • čaša šećera
  • prstohvat soli
  • kesica praška za pecivo

 

Za sloj od višanja

 

  • 900 gr zamrznutih višanja
  • vanilin šećer
  • 3/4 čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • kašičica cimeta

 

+ margarin 

 

foto: Shutterstock

Priprema:

 

Odvojte jednu činiju, pa sipajte brašno, dodajte šećer, so, pa griz, a onda i prašak za pecivo. Sve sastojke pomešati dobro. Smesu podeliti na tri okvirno jednaka dela.

 

Odmrznute višnje nemojte cediti. Sipajte u njih vanilin šećer, šećer, cimet i ulje, pa promešajte dok se ne sjedini.

 

Pleh (30x20) podmažite margarinom, pa sipajte prvi deo suvih sastojaka i kašikom rasporedite. Dodajte pola smese od višanja.

 

Dodajte drugi delo suvih sastojaka i izravnajte. Potom sipajte drugu polovinu smese od višanja. Krajnji sloj treba da bude treći deo suvih sastojaka.

 

Narendajte malo margarina (jednu kockicu), a možete preliti i sokom od višanja. Pospite šećerom u prahu po želji.

 

Ostavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.

 

 

 

Što duže bude stajao, sve je ukusniji!